Aşırı sağcı AfD meclise girdi, Eş Başkan Petry ´Ben yokum´ dedi

Aşırı sağcı AfD meclise girdi, Eş Başkan Petry ´Ben yokum´ dedi

Almanya genel seçimlerinden en çok oy alan üçüncü parti olarak çıkan sağ popülist AfD içinde kriz yaşanıyor. Parti Eş Genel Başkanı Petry, partisinin meclis grubunda yer almayacağını açıklayarak toplantıyı terk etti.

 

Almanya genel seçimlerinde sürpriz bir başarıya imza atarak oyların yüzde 12.6´sını alan ve meclise 94 milletvekili gönderecek olan Almanya için Alternatif (AfD) partisi kriz sinyalleri veriyor. 

DW Türkçe´nin aktardığına göre seçimlerin ardından liste başı adaylar Alice Weidel ve Alexander Gauland ile parti eş başkanları Jörg Meuthen ve Frauke Petry´nin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Petry´den sürpriz bir açıklama geldi.

Petry, partisinin meclis grubunda yer almayacağını söyledi. Uzun bir düşünme sürecinden sonra bu kararı aldığını ve milletvekili olarak mecliste görev yapacağını´ ifade eden Perty, bu açıklamayı yaptıktan hemen sonra basın toplantısını terk etti.

Parti Eş Genel Başkanı Meuthen de açıklamanın ardından şaşkınlığını ifade ederek, ´Perty´nin bu kararı kendilerine danışmadan aldığını´ söyledi.

Petry´nin partinin daha sert bir duruşu benimseyen kanadı tarafından dışlandığı yönünde spekülasyonlar vardı. Petry, partinin önde gelen isimlerinin bazı ifadelerini eleştirmiş ve bu açıklamalar da parti içinde hoşnutsuzluk yaratmıştı. 

Meuthen, Petry´nin liste başı adaylar Weidel ve Gauland´a mesafe aldığını ifade etmesine tepki göstermiş ve bu durumun partinin yararına olmadığını savunmuştu.

Partinin seçim başarısından sonra yaptığı açıklamalarda da Petry, meclisteki asıl görevlerinin 2021 yılında bir iktidar değişikliğine hazırlanmak olduğunu vurgulamış ve Gauland´ın, 'Meclis´te Başbakan Angela Merkel´in peşine düşeceğiz´´ ifadesini eleştirmişti.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading