• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Askeri stratejisini yenileyen Çin, ‘Beyaz Kitap`la Okyanus`a açılıyor

Askeri stratejisini yenileyen Çin, ‘Beyaz Kitap`la Okyanus`a açılıyor

Çin hükümetinin hazırladığı yeni strateji belgesine göre, donanmanın önceliği ülke karasularından çok açık denizlerde güvenliği sağlamak olacak. Çin ordusu `okyanuslar, uzay, nükleer güç ve siber savunma`ya odaklanacak.

 

Çin Devlet Konseyi, dünyadaki değişen dengeler ve riskleri gözönüne alarak ülkesini ve çevresini korumak gerekçesiyle, yeni savaş ve savunma stratejileri belirlediği 'Beyaz Kitap'`ı basına tanıttı.

Çin Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü Kıdemli Albay Yang Yujun, Pekin`de bir basın toplantısında tanıttığı yeni stratejide, Çin geleneksel olan 'kara, denizden üstündür' ilkesini terk ediyor. Bunun yerine okyanuslar, kritik güvenlik alanlarından dördüncüsü olarak yeni askeri stratejiye eklenecek. Uzay, siber dünya ve nükleer güç okyanuslarla birlikte Çin`in kritik güvenlik alanları olarak tanımlanıyor.

Devlet ajansı Şinhua`nın haberine göre savunma stratejisi 'Aktif Savunma' olarak belirlendi. Son dönemde Güney ve Doğu Çin`de denizinde yaşanan gelişmelerin ardından Çin`in böyle bir değişiklik yaptığı düşünülüyor.

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor