Tarih: 17.08.2022 09:28

Assange´ın avukatlarından CIA´e dava

Facebook Twitter Linked-in

 

Wıkıleaks´in Kurucusu Julıan Assange´ın avukatları, Pompeo yönetimindeki CIA´e dava açtı. Avukatlar, Assange ile yaptıkları görüşmelerin gözetlendiğini iddia ediyor.

Amerikalı gazeteci ve avukatlar, Wikileaks´in kurucusu Julıan Assange ile yaptıkları görüşmelerin CIA tarafından gözetlendiğini öne sürdü, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı´na dava açtı.

Gözetlemenin, Assange´ı Ekvator´daki Londra Büyükelçiliği´ne sığındığı sırada yaptıkları ziyarette gerçekleştiğini öne sürüyorlar.

ABD´deki New York Bölge Mahkemesi´nde açılan davada, Pompeo yönetiminde CIA´in söz konusu gazeteci ve avukatlara yönelik casusluk yaparak, onların gizlilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi.

Davaya ilişkin dosyada, gazetecilerin ve avukatların elektronik cihazlarını Assange´ı ziyaret etmelerinden önce, o sırada büyükelçiliğin güvenliğini sağlayan özel bir güvenlik şirketine teslim etmelerinin istendiği, daha sonra şirketin bu bilgileri kopyalayarak, Pompeo yönetimindeki CIA´e sağladığı iddia edildi.

Söz konusu güvenlik şirketinden davaya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Wıkıleaks´in gizli ABD askeri kayıtlarını ve diplomatik yazışmalarını ifşa ettiği gerekçesiyle kurucusu Assange hakkında, casusluk suçlaması da dahil olmak üzere 18 suçlama bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —