Tarih: 08.02.2017 16:24

´Astana süreci, sadece ateşkesin değil çözüm şartlarının da görüşüldüğü bir süreç´

Facebook Twitter Linked-in

 

Açıklamada, toplantının, Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turunun başlatılması için gerekli şartları oluşturacağından emin olunduğu dile getirildi.
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura´nın kıdemli siyasi danışmanı ve Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Bilim Başkanı Prof. Dr. Vitaliy Naumkin, Astana sürecini Suriye´de ateşkesi sağlama ile ilgili görüşme aşamasından krizin barışçıl çözümüne doğru ilerlenmesini sağlayan bir süreç olarak değerlendirdi. 
Astana görüşmelerinin, Suriye krizinin çözüm süreci içindeki yeri ve önemi konusunda Sputnik´e konuşan Dış Politika Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Programlar Başkanı Emekli Büyükelçi Oktay Aksoy şunları söyledi.

Astana süreci, sadece ateşkesi sağlamak amacıyla başlatılmış bir süreç değil. Suriye´de barışçıl bir çözüm bulunmasına katkıda bulunmak üzere başlatılmış bir süreçtir. 
O bakımdan tabiatıyla Astana süreci, ateşkes ötesinde tarafları ne kadar bir uzlaşıya yaklaştırabiliyorsa onun sonucunda Cenevre´deki Suriye barışçıl çözüm sürecinde de o kadar başarılı olunacaktır. 
Ve zannediyorum taraflar da bu istikamette gayretlerini sürdüreceklerdir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —