Tarih: 26.09.2022 12:06

Asya-Pasifik para birimleri de zayıflarken, sterlin dolar karşısında rekor düşüş yaşadı

Facebook Twitter Linked-in

Sterlin´in düşüşü, geçen hafta yeni İngiltere hükümetinin büyümeyi artırmak için vergi indirimleri ve yatırım teşvikleri uygulayacağını açıklamasının ardından geldi.

Eleştirmenler, bu ekonomik önlemlerin zenginlere orantısız bir şekilde fayda sağlayacağını ve İngiltere´nin yükselen faiz oranlarında yüksek düzeyde borç aldığını görebileceğine dikkat çekiyor.

İngiliz sterlini, geçen hafta yeni İngiltere hükümetinin büyümeyi artırmak için vergi indirimleri ve yatırım teşvikleri uygulayacağını açıklamasının ardından Asya´da Pazartesi sabahı rekor düşük seviyeye geriledi.

Sterlin, Pazartesi günü Asya´da %4 düşüşle tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1.0382$´a geriledi ve ABD dolarının güçlenmesiyle son aylarda durgun ticaretine devam etti.

 

Asya-Pasifik para birimleri de zayıfladı

Asya-Pasifik bölgesinde Japonya, Güney Kore ve Çin para birimleri dolar karşısında zayıflarken, Avustralya doları yatay seyretti.

Japon yeni dolar karşısında 144 seviyelerinde işlem gördü ve yetkililerin geçen hafta döviz piyasasına müdahale etmesinin ardından zayıfladı.

Güney Kore´nin wonu, dolar başına 1.428.52 ile 2009 seviyelerine yakındı.

ABD doları endeksi, Fed´in faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmesiyle bu yıl güçlü bir şekilde yükseliyor. Özellikle, Japonya Merkez Bankası´nın aşırı düşük oranlara bağlı kalması nedeniyle ABD ve Japonya arasındaki faiz oranı farkları önemli ölçüde genişledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —