Tarih: 25.07.2017 09:35

Atambayev: ABD, Orta Asya ülkelerini birbirine düşürmeye çalıştı

Facebook Twitter Linked-in

 

Issık Gölü kıyısındaki Çolpon Ata şehrinde gazetecilerle buluşan Atambayev, 2011´de Manas uluslararası havalimanına yerleştirilen ve 2014´te çıkarılan ABD askeri üssüyle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

Atambayev, 'Rusya ve Çin´in sakin ve barışçıl Kırgızistan´a ihtiyaç var. Ama bazı ülkeler farklı şeyler peşinde. ABD Dışişleri Bakanlığı´nın demokratlar döneminde yürüttüğü politikaya yönelik kesinlikle sıcak duygular beslemiyorum. 2014´te, bazı ülkeler, eğer gerekirse, ABD uçaklarını füzeyle vuracaklarını ve insanlarımızın zarar göreceğini açık biçimde dile getirdi' dedi. 

ABD´yi bölge ülkelerinin iç işlerine karışmakla suçlayan Atambayev, eski Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov´un su yüzünden Orta Asya´da savaş çıkabileceği yönündeki sözlerini hatırlatarak, 'Bu açıklamanın hemen ardından Amerikalılar Özbekistan´a her biri 1 milyon dolardan 328 zırhlı araç sattı. İşte onların demokrasinin bedeli. Onlar, iki kardeş halk Kırgız ve Özbekleri birbirine düşürmeye çalıştı' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —