Tarih: 04.01.2017 19:19

Ateşkes İhlalleri Sona Ermeli

Facebook Twitter Linked-in

 

REUTERS

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansına verdiği mülakatta Rus yetkililerin, Kazakistan´da düzenlenmesi planlanan Suriye barış müzakerelerinin çerçevesini oluşturmak amacıyla 9-10 Ocak tarihlerinde Türkiye´ye geleceklerini söyledi.

Rusya ve Türkiye Suriye iç savaşında karşıt tarafları destekleseler de hassas bir ateşkes anlaşmasına arabuluculuk yaptı ve ardından Kazakistan´ın başkentindeki barış müzakereleri planlandı.

Öte yandan Çavuşoğlu İran´a yaptığı çağrıda Şii destekli milisler ve Suriye hükümetine, Suriye´deki ateşkesi ihlal etmeyi sonlandırmaları için baskı yapmasını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca bunun, barış müzakerelerini tehlikeye attığını ifade etti.

Çavuşoğlu söz konusu açıklamasında Türkiye´nin, ateşkes anlaşmasını ihlal edenlere ne tür yaptırımların uygulanacağı konusunda Rusya ile birlikte çalıştığını söyledi.

Çavuşoğlu ateşkes ihlallerinin sona ermemesi durumunda Kazakistan´ın başkenti Astana´da Moskova tarafından hazırlanan barış müzakerelerinin başarısız olacağı uyarısında bulundu.(İngiltere,REUTERS-04.01.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —