• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Avrasya Tüneli Hizmete Açıldı

Avrasya Tüneli Hizmete Açıldı

Avrupa ile Asya kıtasını deniz tabanının altından kara yoluyla birleştiren Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katılımıyla dualar eşliğinde hizmete a?

 

İstanbul trafiğini rahatlatması öngörülen tünelle iki yakası arasındaki mesafe de artık sadece 15 dakika. Avrasya Tüneli´nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar, yabancı konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son teknolojik imkânlar kullanılarak, deprem ve tsunamiden etkilenmeyecek biçimde inşa edilen dev projenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev eserlerin yapımının asla aksamayacağını, sırada Kanal İstanbul projesinin olduğunu, terörün bu hizmetlere engel olamayacağını söyledi.

Yılbaşına Kadar 15 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tünelden geçiş ücretinin yılbaşına kadar 15 TL olacağını ifade ederek, “Yılbaşına kadar diyoruz ki buranın ücreti 15 TL olsun. Ama bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik o hesaba girecek. Aynı zamanda buranın geliri yılbaşına kadar 15 TL´den resmi hesap daha sonra o akşam ilan edilecek. TL olarak 15 TL´den bugüne kadar bu geçişler yapılacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehit ve gazilerimize yönelik hesapta bu para toplanmış olacak.” dedi.

3. Havalimanı 26 Şubat 2018´de Açılacak

Avrasya Tüneli´nin açılısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise 3. Havalimanı´nın 2018 yılı 26 Şubat´ta açılacağını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli açılışında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümünde asrın projesi Marmaray´ı hizmete aldık. Geçtiğimiz haziranda Osman Gazi Köprüsü, ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah yeni havalimanımızı 2018 yılının 26 Şubatı´nda devreye almış olacağız.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli´nin açılış töreninin ardından Avrasya Tüneli´ni kullanarak Anadolu yakasına geçti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor