AVRASYA BİR’Lİ GENÇLERDEN ‘TURAN’ RÜZGARI

AVRASYA BİR’Lİ GENÇLERDEN ‘TURAN’ RÜZGARI

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi'mizin 2024 Türk-Macar Kültür Yılı dolayısıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendi.

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi'mizin 2024 Türk-Macar Kültür Yılı dolayısıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği  “Hun Türk Kurultayı- Dünü, Bugünü, Geleceği, Önemi” başlıklı program, Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro'nun konuşması ve usta sanatçı Bünyamin Aksungur'un konseriyle İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde yapıldı.


Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve KKTC eski Başbakanı Serdar Denktaş’ın açılış konuşmasından sonra söz alan Andras Zsolt Biro, Turan kurultayının Türk dünyası için önemini anlattı. Biro, “Macaristan en Batıdaki en büyüm Türk devletidir. Kurultayın ilk yıllarında büyük sıkıntılar yaşadık ancak bugün bütün Türk milletleri, toplulukları ve boylarından 200 binin üzerinde soydaşın katıldığı dev bir toya dönüştü. 

Etkinliklerimiz dünyanın ilgisini çekiyor. Türk sporlarının en önemli dalları canlandırılıyor. Bundan sonra da Turan Kurultayımızı başta Türk coğrafyaları olmak üzere bütün dünyaya tanıtmak ve yeni iş birlikleri yapmak istiyoruz” dedi. 


Programa Avrasya Bir Vakfı Başkan Vekili Faruk Sezgin, vakıf sekreterimiz Perihan Durmaz, mütevelli ve yönetim kurulu üyelerimiz, Gençlik Merkezi Yönetimi ve üyeleri ile Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi.


Program mini bir konser veren Bünyamin Aksungur ayakta alkışlandı.


Programdan sonra Avrasya Bir Vakfı’nda gerçekleşen çay sohbetine iştirak eden Andras Zsolt Biro ve misafirlere vakfımız çalışmaları hakkında bilgi verildi.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading