• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Avrupa, ABD´nin borusunu çalmayı sürdürürse yok olacak´

´Avrupa, ABD´nin borusunu çalmayı sürdürürse yok olacak´

´Parlamentnilisty.cz´ adlı Çek haber sitesi, birçok uzmanın Batı´nın müdahale ve teşvik ettiği Afganistan, Irak, Libya, Yemen ve Suriye´deki savaşların ´ölümcül bir hata´ olduğu görüşünde birleştiğine dikkat çekerken, Avrupa´y

 

Çek yazar Jiri Vyvadil imzalı makalede, Batılı güçlerin Ortadoğu´da güttükleri konjonktürel politikaları çerçevesinde, bölgede istikrarı sağlayan ancak Batı´nın güdümünde olmayı reddeden seküler devletlerin devrilmesi için en tehlikeli İslamcı gruplarla ´el ele tutuştuğu´ belirtildi.

Vyvadil´e göre, Irak lideri Saddam Hüseyin ile Libya lideri Muammer Kaddafi devrilmeseydi ve Batı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a karşı aşırıcı İslamcı grupları desteklemeseydi bu ülkelerden Avrupa´ya göçmen akını da yaşanmayacaktı.

´DÜNYADAKİ KAOSLARIN KAYNAĞI ABD´

ABD´nin dünyadaki kaosların ana kaynağı olduğunu savunan Çek uzman, ABD´nin ilk önce 2003´te Irak´ı işgal ederek ülkenin istikrarını ve toprak bütünlüğünü sağlayan seküler bir lider olan Saddam´ın devrilmesine neden olduğunu, daha sonra da Libya´daki savaş sırasında otoriter Kaddafi´nin görevinden indirilmesine tanıklık ederek binlerce kişiyi Avrupa´ya iltica etmeye mencur kıldığını ifade etti. Washington´ın Afganistan´da Taliban´ı,Sovyetler Birliği´ne karşı silahlandırdığını hatırlatan uzman, şimdi ise bölgenin her an patlamaya hazır bir durumda olduğunu belirtti.

´RUSYA HANGİ İSTİKRARI BOZMAKLA SUÇLANIYOR?´

Avrupa´nın karşı karşıya olduğu göçmen akınına da değinen Vyvadil, 'Avrupa şu anda ABD, İngiltere, Fransa ve petrol zengini Körfez ülkelerinin yardımıyla ortaya çıkan IŞİD´ten kaçan Iraklı ve Suriyeli mültecilerle yüzleşiyor. Diğer yanda IŞİD´e karşı sürdürülen mücadeleye yardım etmeyi teklif eden Rusya var. Ama ABD, Almanya, NATO, İsrail ve diğerleri, Moskova´yı mevcut ´istikrarı´ bozmaya çalışmakla suçluyor. Peki ne istikrarı? IŞİD´in sunduğu istikrar mı? Ya da Batı´nın Saddam Hüseyin ile Kaddafi´yi devirerek ve şimdi de Esad´ı düşürerek sağladığı istikrar mı?' ifadelerini kullandı.

Çek yazar, 'Batı adına utanıyorum. Batı Avrupa, yok edilmek istiyorsa, o zaman bunu hak ediyor demektir. Avrupa, Washinton´ın borusunu çalmaya devam ederse yok olacak' uyarısında bulundu.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor