Tarih: 22.09.2021 15:19

Avrupa Birliği: Kabil ve ´AUKUS´ stratejik özerkliğe daha fazla odaklanmamız gerektiğini gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Afganistan´daki gelişmeler ve ´AUKUS´ anlaşmasıyla ilgili gelişmelerin AB´nin stratejik özerklik konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Genel İşler Konseyi´nin bu seneki ilk oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyen Maros Sefcovic, bakanların AB´nin güvenliğinde stratejik özerklik konusunu ele aldığını dile getirdi.

Sefcovic, 'Kabil ve AUKUS´tan sonra diyebilirim ki; çıkarılacak doğal sonuç, stratejik özerkliğe daha fazla odaklanmamız gerektiği' dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen´in ´Birliğin Durumu´ konuşmasında savunma işbirliğini güçlendirmek gerektiğiyle ilgili sözlerine atıfta bulunan Sefcovic, bugünkü toplantının atmosferinin de bu yönde olduğunu belirtti.

Geçen hafta ABD, İngiltere ve Avustralya liderleri, ´AUKUS´ adı altında yeni bir güvenlik işbirliği kurulduğunu ve bu kapsamda ABD ile İngiltere´nin Avustralya ile nükleer enerjili denizaltı teknolojisini paylaşacağını duyurmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —