Tarih: 24.08.2016 13:10

Avrupa Komisyonu Başkanı: Sınırlar politikacıların en kötü keşfi

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa Alpbach Forumu´nda konuşan Jean-Claude Juncker, dünyada gittikçe büyüyen sığınmacı krizine atıfta bulunarak 'Ulusal sınırlar şimdiye kadar icat edilen en kötü keşif. Avrupa ülkeleri, sığınmacılar için daha fazlasını yapmalıdır. Onlarla dayanışma sergilemeliler' dedi. Juncker´in bu yorumu, büyüyen kriz nedeniyle Avrupa ülkelerinin sınırlarını daha da sıkılaştırma politikasına kaymaya başladığı günlerde geldi. İngiltere Başbakanı Thera May´in sözcüsü, Juncker´in yorumlarının başbakan tarafından kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

´SINIRLAR BİR ÜLKENİN EN ÖNEMLİ VARLIĞI´

May´in sözcüsü başbakanın sözlerini aktarmaya şu şekilde devam etti: 'İngiliz vatandaşları sınırların önemini kavrıyor. Sınırlara her zamankinden daha çok hakim olmanın önemi son aylarda daha çok belirginleşti'.

´BREXIT ÇOK ÖNEMLİ DEĞİLDİ´

Juncker forumda İngiltere´nin AB´den ayrılma kararıyla ilgili olarak da 'Brexit (İngiltere´nin AB´den ayrılması), o kadar önemli bir olay değildi. AB´nin bunu arkasında bırakara yoluna devam etmesi önemli. Küreselleşmenin ve kendi sorunlarımızın etkisi ile yolumuzu kaybetmemeliyiz' dedi. 

İngiltere´nin AB´den ayrılmasının yankıları hala sürerken pazartesi günü Almanya, Fransa ve İtalya´nın liderleri yeni süreçte yapılması gerekenleri tartışmak için İtalya´nın Ventotene adasında bir araya gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —