Avrupa Komisyonu istihdam için becerilerin geliştirilmesini hedefliyor

Avrupa Komisyonu istihdam için becerilerin geliştirilmesini hedefliyor

Avrupa Komisyonu işgücü piyasasındakilerin becerilerinin, kalifiye insan gücünün arttırılmasını ve işsizlik sorununa çözüm bulunmasını hedefleyen Beceri Ajandası´nı hayata geçirdi.

 

Avrupa Komisyonu işgücü piyasasındakilerin becerilerinin, kalifiye insan gücünün arttırılmasını ve işsizlik sorununa çözüm bulunmasını hedefleyen Beceri Ajandası´nı hayata geçirdi.

Yapılan araştırmalara göre 70 milyon Avrupalının yeterli okuma ve yazma becerisi bulunmuyor. Hatta bundan daha fazlası aritmetik ve dijital becerilerden yoksunlar.

Yeni ajanda, AB hükümetlerinin vatandaşlarının okuryazarlık, aritmetik ve özellikle dijital becerilerinin geliştirilmesini teşvik edecek.

İstihdam ve Beceriler Komiseri Marianne Thyssen “Beceri garantisi için önerimiz var. Üye devletlerden gerçekten düşük temel becerileri olan insanlarla birlikte durmalarını istiyoruz.” diyor.

Aynı zamanda özellikle iyi eğitim almış yüksek nitelikli gençlerin büyük çoğunluğu yetenekleri ve istekleriyle uyuşmayan işlerde çalıştığını düşünürken, iş verenlerin yüzde 40´ı da doğru niteliklerde ve becerilerde işçi bulamamaktan yakınıyor.

Thyssen´in dikkat çektiği noktada burada öne çıkıyor:

“Bence şu anda toplumumuzda teknik işlere yeteri kadar saygı gösterilmiyor. Genellikle birinci seçenek değil ikinci tercih olarak görülüyor. İnsanlara bunun gerçekten kaliteli, iyi ücretli bir iş sahibi olma umudu veriyor.”

Beceri zorluklarının üstesinden gelmek için endüstri temsilcileriyle diyalog halinde hazırlanan 10 maddelik eylem planıyla sorunların yerel, ulusal ve AB seviyesinde ele alınması ve insanların becerilerinin daha görünür hale getirilmesi bekleniyor.



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor