Avrupa Komisyonu, Rusya´nın yaydığı iddia edilen ´dezenformasyona´ karşı mücadeleye 4 milyon euro ayırdıklarını duyurdu.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu´nun Polonyalı milletvekili Anna Fotyga´nın ilgili sorgusuna yanıtında, geçen şubat ayında, dezenformasyon ile mücadele için çalışma gruplarını ve enformasyon-analiz blokundan oluşan İkinci Stratejik İletişim Bölümü oluşturulduğunu kaydetti.
Toplamda İkinci Bölüm´ün faaliyetine 6 milyon euro ayrıldığını bildiren Borrell, bu miktarın içinde 4 milyonun Rus ve ´Kremlin yanlısı´ kaynakların Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Batı Balkanlar gibi öncelikli bölgelerdeki ´dezenformasyona´ karşı mücadeleye yönlendirildiğini ifade etti.
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi´nin geçen aralık ayında sunduğu tasarıda, Rusya, ´başlıca güvenlik tehdit kaynağı´ olarak gösterilmişti.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya