Avrupa Komisyonu: Yeni bir Marshall Planı´na ihtiyaç var
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen AB ülkelerine yardım etmek için bir Marshall Planı´na ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen AB ülkelerine yardım etmek için bir Marshall Planı´na ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Almanya´nın Die Welt gazetesinde makalesi yayımlanan Avrupa Birliği´nin (AB) icra organı Avrupa Komisyonu´nun Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa´nın bilinmeyen bir düşman ve benzeri görülmemiş bir krizle beklenmedik sırada karşı karşıya kaldığını belirtti.
Almanya´da iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin eski bakanlarından olan von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden etkilenen AB ülkelerinin ekonomik krizden çıkmaları için daha fazla para ayrılması gerektiğini vurguladı.
'Avrupa için bir Marshall Planı´na ihtiyaç var' diyen von der Leyen, ´bundan dolayı AB bütçesinde büyük yatırımların yer alması, tüm ülkeler tarafından dayanışma aracı olarak kabul edilen AB bütçesinin krize uygun şekillendirmesi´ çağrısında bulundu.
Almanya´daki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Federal Meclis Grubu Başkanı Ralph Brinkhaus da Kovid-19´dan kaynaklanan krizin üstesinden gelemeyen AB ülkeleri için ´yardım paketi´ oluşturulması gerektiğini söyledi.
Brinkhaus, olumsuz etkilenen ülkelere hızlı şekilde yardımların ulaştırılması gerektiğini belirterek, 'Avrupa´nın özellikle kriz döneminde dayanışma içinde olması lazım' dedi.
İspanya Başbakanı da aynı telden
Marshall Planı, İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa ülkelerini yeniden ayağa kaldırmak için ABD´nin yürürlüğe koyduğu ekonomik yardım paketinin adıydı.
Koronavirüsün Avrupa´da en çok vurduğu ülkelerden olan İspanya´da Başbakan Pedro Sánchez de yeni Marshall Planı talep etti.
´Savaş zamanındaki gibi´
İspanya Başbakanı, İngiliz gazetesi The Guardian´da yayımladığı makalesinde Avrupa için yeni bir Marshall Planı´na ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
´İspanya gibi kamu borcu yüksek olan ülkelerin desteklenmesi için yeni önlemlerin alınmasını´ isteyen Sánchez, ´Avrupa´nın savaş zamanında olduğu gibi ekonomik adımlar atması ve Avrupa´nın direnişiyle yeniden canlanmasının sağlanması gerektiğini´ belirtti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
