• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Avrupa milletvekilleri Merkel´in adaylığı hakkında ne düşünüyor ?

Avrupa milletvekilleri Merkel´in adaylığı hakkında ne düşünüyor ?

Strasbourg´da toplanan Avrupa milletvekilleri Almanya Başbakanı Angela Merkel´in 4. dönem başbakanlık için aday olmasına yönelik görüş bildirdi. Birçok milletvekili duruma oldukça olumsuz yaklaştı. Avrupa milletvekili Tomas Zdechovsky Mer

 

Strasbourg´da toplanan Avrupa milletvekilleri Almanya Başbakanı Angela Merkel´in 4. dönem başbakanlık için aday olmasına yönelik görüş bildirdi. Birçok milletvekili duruma oldukça olumsuz yaklaştı. Avrupa milletvekili Tomas Zdechovsky Merkel´i sert bir dille eleştirdi:

“Angela Merkel problem yaratan bir kadın çünkü göçmenlere yönelik kota sistemini talep eden kişilerden biri. Kota sistemi Avrupa´da işlemiyor.”

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller grubu üyesi Ska Keller ise Merkel´in yeterince ileri gitmediğini belirtti:

“Angela Merkel´in yaptığı güzel şeyler var. Mülteciler Almanya´ya gelebilirdi. Ancak Macaristan´da mahsur kaldılar. Bu karar çok iyi idi. Daha sonra ne yazık ki iltica politikası konusunda aile birleşimi ile ilgili birçok engeller oluşturuldu.”

Avrupa milletvekili Ana Gomes de Merkel´i sert dille eleştirenler arasında bulunuyor. Avrupa milletvekili Ana Gomes Merkel´i popülist söylemleri desteklemekle suçladı:

“Ülkelerimizde zenginler ile yoksullar arasında derin bir uçurum oluşuyor. Buna daha ne kadar izin vereceğiz. Popülist söylemler Avrupa Birliği´ne zarar veriyor. Avrupa´da ekonomilerin canlanmasını engelleyen kemer sıkma politikalarına son verilmeli.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor