Tarih: 01.02.2017 09:49

Avrupa Parlamentosu´ndan Le Pen´e gece yarısına kadar mühlet

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´da aşırı sağcı lider, cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Avrupa Parlamentosu´na bu gece yarısına kadar 296 bin euro (1 milyon 200 bin Türk Lirası) ödeyecek.

AP´nin Yolsuzlukla Mücadele Organı (OLAF), Le Pen´in, 2010-2016 yılları arasında AP´de danışman olarak gösterdiği ancak kendi seçim kampanyasında çalıştırdığı Catherine Griset´e ödenilen 296 bin euroluk danışmanlık bedelini bu gece yarısına kadar geri ödemesi gerektiğini duyurdu. 

Aynı zamanda Le Pen´in ayrıldığı eşinin kızkardeşi olan Griset ve diğer bir danışmanın görevlerine dair başlatılan soruşturma temmuzda tamamlanmıştı. OLAF, AP´de Le Pen´in danışmanı olarak maaş alan ancak gerçekte Le Pen´in korumalığını yapan Thierry Legier hakkında da soruşturma başlatmış, Legier´in parlamentodan 2011´de 3 ay maaş aldığını ortaya çıkarmıştı.

´HAYALİ DANIŞMANLAR´

Legier için ödenilen 41 bin 500 euronun da şubat sonuna kadar AP´ye iade edilmesi gerekiyor. Kısacası Le Pen, toplamda 339 bin euroyu Parlamentoya geri ödemek durumunda.

OLAF, önceki aylarda Le Pen´in partisi Ulusal Cephe´nin (FN) geçen dönem AP´de 20‘ye yakın ´hayali danışman´ çalıştırdığı iddialarına dair incelemenin devam ettiği duyurmuştu. AP, baba Jean-Marie Le Pen´den de 2009-2014 yıllarında, yanında danışmanı olarak çalıştırdığı 2014´te milletvekili seçilen Jean-François Jalkh´a ödenen 320 bin euroluk danışmanlık ücretini geri istemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —