Tarih: 11.03.2016 19:00

Avrupa ülkesinden Türk askerine davet

Facebook Twitter Linked-in

 

Olekas, Rusya ve Baltık ülkeleri arasındaki gerilim, Suriye krizi, NATO ve Türkiye konusunda Anadolu Ajansı´na açıklamalarda bulundu.

Kırım´ın Rusya´ya bağlanması ve Ukrayna´daki durum nedeniyle kendilerini daha fazla tehdit altında hissettiklerini söyleyen Olekas, 'Rusya´nın saldırgan politikası bölgede yeni siyasi duruma neden oldu. Biz birçok devlet gibi savunmamızı güçlendiriyor, askeri bütçemizi artırıyoruz” dedi.

‘NATO DAHA FAZLA ÖNLEM ALMALI´

NATO´nun daha fazla caydırıcı önlem alması gerektiğini savunan Olekas, “Bölgemizde NATO´nun askeri varlığının konuşlandırılmasından yanayız. Bu ne kadar çabuk gerçekleşirse, o kadar iyi olur. Dayanışma içinde ve aynı çizgide olduğumuzu göstermeliyiz. Temmuz ayında Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde bu konuda bir anlaşmaya varılacağını umuyorum” diye konuştu.

NATO kapsamında Türk askerlerinin Litvanya´ya gelmesini talep eden Olekas, “Elbette Türk askerilerini ülkemizde görmekten çok mutluluk duyarız. Türkiye, Baltık ülkelerinde NATO Hava Polis Misyonu görevini yapan ilk ülkelerden biri. Aynı zamanda Türkiye´ye Patriot füzeleri yerleştirildiğinde uzmanlarımızı göndermiştik. Türkiye´yle siyasi düzeyde de çok iyi ilişkilere sahibiz. Litvanya olarak Türkiye ile birlikte askeri tatbikatlarının düzenlemesini umut ediyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —