Tarih: 29.08.2022 12:41

Avrupa´da artan enerji fiyatları endişe yaratıyor: Kış ayları için uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Belçika enerji bakanı, doğal gaz fiyatlarını düşürmek için hiçbir şey yapılmazsa AB ülkelerinin önümüzdeki 'beş ila on' 'korkunç' kışla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı.

Gaz fiyatına AB çapında bir üst sınır getirilmesi ve bunun elektrik fiyatından ayrıştırılması için çağrılar artıyor.

AB ülkeleri, önemli gaz tedarikçisi Rusya´nın şubat ayında Ukrayna´yı işgal etmesi ve yaptırımları tetiklemesinden bu yana büyük enerji fiyatlarındaki artışlarla mücadele ediyor.

/resimler/2022-8/29/1242581849516.jpg

Ancak Almanya, gaz depolarını beklenenden daha hızlı doldurduğunu söylüyor.

Ukrayna´yı destekleyen Batılı ülkeler, ithal ettikleri Rus gazı ve petrol miktarını azaltmaya çalışıyor. Geçen yıl AB´ye gazının yüzde 40´ını sağlayan Rusya, buna karşılık arzı kısıtladı.

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten , Twitter´da Avrupa´daki gaz fiyatlarının acilen dondurulması gerektiğini belirterek, gaz ve elektrik fiyatları arasındaki bağlantının yapay olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 'Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki beş ila on kış korkunç olacak. Avrupa düzeyinde kaynağında hareket etmeli ve gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız.'

 

/resimler/2022-8/29/1243256071235.jpg

 

AVRUPA´DA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Avrupa´da da elektrik fiyatları yükseliyor ve bu hafta rekor seviyelere ulaştı. TRT Haber´de yer alan bilgiye göre Almanya´da, yıl öncesi elektrik sözleşmesi Cuma günü megavat saat başına 995 euroya ulaşırken, Fransa´da bin 130 euroya yükseldi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —