Tarih: 20.08.2017 22:06

Avrupa´daki Yahudilere yine ´İsrail´e göç´ çağrısı: Hataları tekrarlamayın

Facebook Twitter Linked-in

 

İspanya´da terör saldırısıyla sarsılan Barcelona´nın baş hahamı Meir Bar-Hen, Yahudi JTA haber ajansına demecinde, “Cemaatimdekilere şunu söylemek istiyorum: Burada sonsuza kadar kalacağımızı düşünmeyin. Onlara İsrail´den kendilerine mülk almalarını söylüyorum” dedi.

“Burası artık yitik bir yer” diye devam eden Bar-Hen şunları söyledi: “Cezayirli ve Venezüellalı Yahudilerin hatalarını tekrarlamayın. Geç kalmaktansa erken gitmek daha iyidir.”

​Bar-Hen ayrıca, Barcelona ve Cambrils´teki saldırıların, İspanya´da ‘radikal yanları olan geniş bir Müslüman toplumunun varlığına işaret ettiğini ifade edip İspanya´da yetkililerin de İslamcı terörizmle mücadele etmeye isteksiz olduğunu savundu.

Diğer taraftan İspanya Yahudi Toplulukları Federasyonu, baş haham Bar-Hen´in fikirlerini paylaşmıyor gibi görünüyor. Zira Federasyon´dan saldırıların ardından yapılan açıklamada, “İspanyalı Yahudiler, radikal fanatikler ve İslamcıların kentlerimize kaos ve acı salmalarını engellemek için her gün çalışan İspanya güvenlik güçlerine güveniyor” denildi. 

Bu arada Bar-hen, son yıllarda Avrupa´daki Yahudilere İsrail´e gitme çağrısı yapan tek kişi de değil. Fransa´nın başkenti Paris´te Ocak 2015´te silahlı kişilerin bir Yahudi marketine girerek ateş açması ve en az beş kişiyi rehin almasının İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa´daki Yahudilere İsrail´e göç çağrısı yapmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —