• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Avrupalılar, göçmen kriziyle nasıl mücadele edeceğini şaşırdı

Avrupalılar, göçmen kriziyle nasıl mücadele edeceğini şaşırdı

Almanya´da Bad Schlema kasabası belediye başkanının, kız öğrencilerin ‘tacize uğramamak için´ sığınmacı merkezlerinden uzak durması gerektiği yönündeki sözleri, kasaba halkını kızdırdı.

 

Bad Schlema Belediye Başkanı Jens Müller, bir belediye toplantısında torunun taciz edildiğini söyleyen bir adama verdiği yanıtta, kız öğrencilerin okul yolunda mülteci merkezinin bulunduğu sokaktan geçmemeleri önerisinde bulundu.

‘SANKİ ALMANLAR KİMSEYİ TACİZ ETMİYOR´

Başbakan Angela Merkel´in partisi Hristiyan Demokrat Birlik üyesi olan Belediye Başkanı´nın sözlerine tepki gösteren bir vatandaş, “Seni kim seçti böyle? Artık kendi şehrinde yürüyemeyeceksin” diyerek Müller´e istifa çağrısı yaptı. Bir başka kişi de, “Tabi 1 metre mesafe bırakalım. Bu kadar kolaydı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Tepkilere rağmen önerisinde ısrar eden Müller, “Kızların oralardan geçmesi teknik olarak şart değil. Okula gitmek için farklı yollar var” diye konuştu. Bunun üzerine salon birbirine girerken, bazı kasaba sakinleri “Sanki Almanlar kimseyi taciz etmiyor” diyerek salonu terk etti.

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor