Tarih: 07.01.2016 10:41

‘Avrupalılar savunmayla ilgili kirli işlerini ABD´ye yüklemek istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Bandow´a göre, Rusya´nın orta ya da doğu Avrupa´daki herhangi bir ülkeyi işgal etme ihtimali yok. Buna karşın Polonyalı yetkililer NATO´daki müttefiklerini, kendilerine daha fazla kaynak ayırıp ülkelerine daha fazla birlik konuşlandırmaya ikna etmeye çalışıyor.

‘WASHINGTON, AVRUPALI ÜLKELERİN KENDİSİNİ MANIPÜLE ETMESİNE İZİN VERMEMELİ´

'Polonya böyle yaparak aslında kendi güvenliğinin faturasını ABD´ye ödetmeye çalışıyor. Avrupalılar savunmayla ilgili kirli işlerini Washington´a yüklemek istiyor' diyen Bandow, 'Avrupa´da Rus tehdidi olmadığına göre Washington, Avrupalı ülkelerin kendisini manipüle etmesine izin vermemeli' ifadelerini kullandı.

´WASHİNGTON, AVRUPA´DA İPLERİ ELİNDE TUTMAK İSTİYOR´

Öte yandan sorunun, Washington´ın Avrupa´da ´ipleri elinde tutan güç´ olmak istemesinden de kaynaklandığını belirten Bandow, 'Avrupalılar da bunu kendi askeri harcamalarını azaltmak için kullanıyor. Ne de olsa gerçek bir çatışma durumunda ABD´nin yanlarında olacağını biliyorlar' dedi.

´BELKİ AVRUPA´NIN YÖNETTİĞİ BİR NATO OLUR, BELKİ AB´YE BAĞLI BİR SAVUNMA GÜCÜ KURULUR´

'Bu nedenlerle bu durum değişmeli' diye devam eden Bandow, şunları yazdı: 'ABD´nin dominant güç olduğu NATO yıllar önce yok oldu. Artık müttefiklerin yenilikleri tartışma zamanı geldi. Bu belki, Avrupa´nın yönettiği bir NATO olur, belki de Avrupa´yı koruması için AB´ye bağlı bir savunma gücü kurulur.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —