Tarih: 14.06.2017 10:59

Avrupa´nın ilaç kısıtlamaları, Suriyeli çocukları vuruyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Torunuyla birlikte hastaneye gelen Muhammed Ali Zarur, Sputnik´e konuştu.

ZARUR: ANNESİ ÖLDÜ, ONU 3 AYDA BİR MUAYENEYE GÖTÜRÜYORUM

Zarur, 'Torunum Ahmed 5 yaşında. 4 yıl önce kanser tedavisi gördü. Annesi öldü, şimdi her 3 ayda bir onu ben muayene olmaya götürüp getiriyorum' dedi.

Yaptırımların kısa sürede kalkmasını dileyen Muhammed, kanser hastası çocukların tedavi görebilmesi için bunun şart olduğunu vurguladı.

EL-HADDAD: KITLIK NEDENİYLE HASTALIKLAR HIZLI ŞEKİLDE YAYILIYOR

El Cami çocuk hastanesinin başhekimi Mazen el-Haddad, Suriye´de kanserli çocuklar için 30 çeşit ilaca ihtiyaç duyduklarını belirtti: 'Sıkıntı yüzünden hastalıklar çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Ayrıca kemik iliği nakli gibi bazı ameliyatlar imkansız hale geldi. Böyle bir ameliyatın devlete maliyeti 20 milyon Suriye lirası (yaklaşık 100 bin dolar). Ama gereken ilaçlara sahip olunmadığı için bu ameliyatlar yapılmıyor. Dünya Sağlık Örgütü´nün gönderdiği ilaçlar, ihtiyacın sadece yüzde 1.2´sini karşıladı.'

SALEM: İLAÇ SIKINTISI YÜZDE 80 CİVARINDA 

Suriye´deki hastanelere kanser ilaçları temin etmeye çalışan Kanser Hastası Çocuklar´a Destek Birliği BASMA (BASMA Association ´Support Children with Cancer´) derneğinin icra müdürü Rima Salem, Sputnik´e yaptığı açıklamada, hastanelerdeki ilaç sıkıntısının yüzde 80 civarında olduğunu belirtti: 'Krizin başında bu oran yüzde 10 civarındaydı' dedi. 

SALEM: DERNEĞİMİZ SON 10 YILDA 5 BİN 700 ÇOCUĞA YARDIM ETTİ

Derneğinin her ay 25 milyon Suriye lirası (125 bin dolar) değerinde ilaç sağladığını aktaran Salem, 'Son 10 yılda, 2006-2016 döneminde, derneğimiz 5 bin 700 çocuğa yardım etti. Derneğin aylık harcamaları 33 milyon Suriye lirası (165 bin dolar). Derneğimiz, yüzde 70 oranında bağışlar sayesinde ayakta duruyor' diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —