Tarih: 09.06.2016 16:05

Avrupa´ya Geçişler Libya Üzerinden Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçen hafta, bir gün içinde çoğunluğu Afrikalı olan 4 binden fazla mülteci boğulmaktan kurtarıldı. Libya´daki insan kaçakçılarının eline düşen yüzlerce mülteciyse Avrupa´ya ulaşmaya çalışırken öldü.

Johns Hopkins Üniversitesi´nden uzman Daniel Serwer, çok sayıda mültecinin Avrupa´ya ulaşmak için yola çıktığını ancak geride daha yüzlerce, binlerce hatta onbinlerce insan olduğunu hatırlatıyor. Serwer, “Suriye´nin istikrara nasıl kavuşacağını düşünmemiz gerekli. Mülteci akını ancak o zaman durur. Havaların düzelmesiyle, Libya´dan yeni bir mülteci akını olmasından endişe ediyorum. Çünkü Libya´da da istikrar yok” diye konuşuyor.

Uzman Edward Joseph ise, AB´nin mülteci krizi karşısındaki tavrı büyük hayal kırıklığı yarattı” diyerek, mülteci krizinin başından beri Avrupa´nın aldığı hiçbir önlemin işe yaramadığını söylüyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Lamberto Zannier, AB içinde bir dayanışma eksikliği olduğunu teyit ediyor.

Bu arada, Türkiye´den Yunanistan´a giden binlerce mülteci, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği´nin Makedonya sınırındaki kampın çok kötü koşullarda olduğunu belirlemesinden sonra başka bir kampa nakledildi. 2016´nin ilk beş ayında, 200 binden fazla mülteci Akdeniz´i geçerek Avrupa´ya ulaştı. BM yetkilileri havaların iyileşmesiyle bu sayının daha da artacağını söylüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —