• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

‘Avrupa´ya Ulaşmaya Çalışan Çocuklar Büyük Tehlike Altında´

‘Avrupa´ya Ulaşmaya Çalışan Çocuklar Büyük Tehlike Altında´

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), savaştan ve yoksulluktan kaçan çocukların Avrupa´ya tehlikeli yolculuklarında boğulma tehlikesinin yanı sıra dövülme, tecavüz ve zorla çalıştırılma riskleriyle de karşı karşıya kaldıkların

 

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), savaştan ve yoksulluktan kaçan çocukların Avrupa´ya tehlikeli yolculuklarında boğulma tehlikesinin yanı sıra dövülme, tecavüz ve zorla çalıştırılma riskleriyle de karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

“Her Adımda Ayrı Bir Tehlike” adını taşıyan UNICEF raporunda, Libya´dan İtalya´ya ulaşmaya çalışan küçük yaştakilerin sayısının arttığına dikkat çekiliyor. Raporda, 4 Haziran itibarıyla Avrupa´ya denizden ulaşan sığınmacıların sayısının 206,200 olduğu hatırlatıldı ve bu rakamın üçte birinin çocuk olduğu vurgulandı.

UNICEF, her adımı tehlikeli olan yolculukta dört çocuktan birinin anne-babasız ya da korumasız olduğunu belirtti.

UNICEF, Libya´da yaklaşık 235 bin mülteci ya da göçmenin bulunduğunu; Avrupa´ya gitmeyi umanların sayısının da 956 bin olduğunu kaydetti.

UNICEF, insan kaçakçılarının özellikle kadın ve çocukları hedef aldıklarını belirtti.

UNICEF, İtalyan yardım görevlilerinin anlattıklarına da yer vermiş. İtalyan yardım gönüllüleri, Libya´da erkek ve kız çocuklarının cinsel tacize uğradıklarını, fahişeliğe zorlandıklarını ve bazı kızların İtalya´ya ulaştıklarında hamile olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi, Türkiye´den Yunanistan mülteci akınının büyük ölçüde azaldığını, ama rotaların büyük endişe kaynağı olmaya devam ettiğini belirtiyor. UNICEF, çocuklarının durumunun öncelik olması gerektiğini söylüyor.

Çocukların genelde ya demir parmaklıklar arkasında ya toplama merkezlerinde ya da polis gözetiminde tutulduğunu belirten UNICEF, buna gerekçe olarak çocuk koruma merkezlerinin azlığını ve alternatif çözümler bulmak için yetersiz kapasiteyi gösterdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Şefi Zeid Ra´ad El Hüseyin yetkililere mülteci başvuruları sürecinde çocukları hapsetmeye alternatif başka yöntemler bulması çağrısı yaptı.

UNICEF, bazı ülkelerdeki yetkililerin bir çocuğun mülteci başvurusunu iki yılda sonuçlandırabildiğini, aileleri birleştirmenin de aynı yavaşlıkta olduğunu kaydetti.

UNICEF raporunda, Avrupa´da sığınmacıların çoğunlukla spor merkezlerinde, eski askeri kışlalarda ve diğer geçici barınaklarda okul ve psikolojik destek olmadan kaldıklarını belirtti.

Bazılarının saldırılara, nefret söylemine maruz kaldığı belirtilen raporda yılın ilk yarısında Almanya´da mültecilerin kaldığı barınaklara 45 kundaklama olayının meydana geldiği vurgulandı.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor