• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Avrupa´ya yeni bir sığınmacı dalgası daha mı geliyor?

Avrupa´ya yeni bir sığınmacı dalgası daha mı geliyor?

Almanya´nın yeni bir sığınmacı dalgasından korktuğu değerlendiriliyor. SPD lideri Martin Schulz ve CSU lideri Horst Seehofer, yeni bir sığınmacı krizine karşı uyardı.

 

Avrupa, 2015 yılındaki gibi bir sığınmacı krizini yeniden yaşayacağından korkuyor. Hürriyet´in haberine göre geçen cuma günü İtalya limanlarına bir günde 5 bin 122 sığınmacı geldi. İtalyan hükümeti Avrupa ülkelerini sığınmacı vizeyle tehdit etti. Vize, sığınmacı istediği Avrupa ülkelerine gitmenin kapısını açacak. Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz, “2015´te bir milyonu aşkın sığınmacı, kontrolsüz bir biçimde Almanya´ya geldi. O zaman Başbakan Merkel, iyi niyetle ama Avrupalı müttefiklerimizle konuşmadan kapıları açtı. Eğer şimdiden önlem almazsak, aynı durumla yine karşı karşıya kalırız” dedi. 

SCHULZ, SIĞINMACILARI SEÇİM MALZEMESİ Mİ YAPACAK?

SPD lideri ve başbakan adayı Schulz, perşembe günü İtalyan Başbakanı Paolo Gentiloni´yle görüşmek için Roma´ya gidiyor. Martin Schulz, Başbakan Merkel´i işaret ederek, bu konuyu seçimlere kadar görmezden gelmenin tehlikeli olduğunu söyledi. Sığınmacı konusunu seçim malzemesi yapmak isteyen Schulz´un çözüm önerisi ise AB Komisyonu´nun vereceği para karşılığı diğer Avrupa ülkelerinin İtalya´dan sığınmacı alması.

SEEHOFER: HEPİMİZ BİLİYORUZ, DEVAM EDECEK

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer de “Sığınmacı dalgasının devam edeceğini, hepimiz biliyoruz” dedi. Sığınmacıların büyük çoğunluğunun Almanya´ya gelmek isteyeceğini belirten Seehofer, Almanya´nın yılda 200 binden daha fazla sığınmacı alamayacağını kaydetti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor