• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Avrupa`ya Kaçan Mülteciler İade Edilecek

Avrupa`ya Kaçan Mülteciler İade Edilecek

TBMM, Ankara hükûmeti ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Türkiye üzerinden kaçak olarak Avrupa’ya kaçan mültecilerin iadesine ilişkin anlaşmayı yasalaştırdı. Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, sosyal medyada

IRNA

TBMM, Ankara hükûmeti ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Türkiye üzerinden kaçak olarak Avrupa’ya kaçan mültecilerin iadesine ilişkin anlaşmayı yasalaştırdı.

Ankara hükûmeti, mültecilerin bu ülke üzerinden Avrupa ülkelerine kaçmalarının engellenmesiyle ilgili anlaşmayı uzun süren müzakerelerin ardından geçen aralık ayında imzalamıştı.

Ankara da AB’den, söz konusu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Türk vatandaşlarının Avrupa Birliğine seyahatlerinde vize muafiyeti uygulanma sözünü aldı.

Avrupa Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, sosyal medyada Türkçe olarak yayımladığı mesajında, yasanın TBMM’den geçmesinden duyduğu memnuniyetini ifade etti.

TBMM’nin yasası, Cumhurbaşkanı’nın onayı ve Başbakanlık tarafından Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Anlaşmaya göre söz konusu tasarı yürürlüğe girmesiyle AB üç yıl içinde ve kademeli olarak Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldıracak. Ankara ile AB arasında Türk vatandaşları için vize uygulanmasıyla ilgili müzakereler geçen yılın ikinci yarısında başladı. (İran haber ajansı IRNA - 26 Haziran 2014)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor