• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Avusturya mahkemesi: Siyasetçilere küfür ve müstehcen hakaret etmek vatandaşın hakkı

Avusturya mahkemesi: Siyasetçilere küfür ve müstehcen hakaret etmek vatandaşın hakkı

Avusturya´da bir mahkeme, bir politikacının şikayeti üzerine açılan davada, vatandaşların siyasetçilere küfretme ve müstehcen hakaretler yapma hakkı olduğuna hükmetti.

 

BBC Türkçe´nin aktardığına göre, aşırı sağcı Özgürlük Partisi´nin Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, solcu eylemcilerin hazırladıkları bir videoda kendisini eleştirerek kamuoyu önünde hakaret ettikleri iddia etti. Ancak başkent Viyana´daki mahkeme şikayeti kabul etmedi. Mahkemenin kararında ´provokatif ve şoke edici´ siyasi fikirlerin ifade özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekildi. 

Solcu Linkswende Jetzt (Sol Şimdi) grubu, taraftarlarından Stratche´nin Avusturya hükümetine girmesinden duydukları hoşnutsuzluğu orta parmaklarını kaldırarak ifade etmelerini istemişti. Grup ayrıca videoda taraftarlarının ´… Strache´yi´ demeleri için bir dizi neden sıralamıştı.

Strache´nin Özgürlük Partisi Avusturya´da Muhafazakar Halk Partisi´nden 31 yaşındaki Sebastian Kurz´un başkanlığındaki koalisyon hükümetinin küçük ortağı. Başbakan Yardımcısı olan Strache´nin yanı sıra dışişleri, içişleri ve savunma bakanlıkları da sıra aşırı sağcı Özgürlük Partisi´nin elinde.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor