• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Avusturya´da cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi

Avusturya´da cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi

8 Haziran´da düzenlenen ve Yeşiller partisinin desteklediği bağımsız aday Alexander Van der Bellen´in 30 bin oy farkla kazandığı seçim, mektupla kullanılan oyların sayımında usulsüzlük tespit edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tar

 

Avusturya´da 2 Ekim´de yenilenmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi. Avusturya hükümeti erteleme kararına gerekçe olarak oy pusulalarının konulduğu zarflarda tespit edilen bir hatayı gösterdi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, zarflarda tespit edilen sorunun üretim hatasından kaynaklandığını açıkladı:

“Erteleme kararının nedeni zara görmüş posta zarfları. Zarf, kenarlardan, alttan ve üstten yapıştırılmış ve bu yapıştırıcı ürün sadece Avusturya´da kullanılıyor. Fakat bu kısımdaki yapıştırıcı 20-25 dakika sonra etkisini yitiriyor. Dolayısıyla zarfı kolayca tekrar açıp kapatabilirsiniz. Bu da zarfın içindeki belgenin güvenliğini garanti etmiyor.”

8 Haziran´da düzenlenen ve Yeşiller partisinin desteklediği bağımsız aday Alexander Van der Bellen´in 30 bin oy farkla kazandığı seçim, mektupla kullanılan oyların sayımında usulsüzlük tespit edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Alexander Van der Bellen ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi´nin cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer´in Kasım sonu ya da Aralık başında yeniden karşı karşıya gelmesi bekleniyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor