Tarih: 03.10.2017 08:58

Avusturya´daki peçe yasağı yeni sorunlar zincirini doğuruyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Viyana merkezli Sosyal ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi´nin güvenlik uzmanı Norbert Leonhardmair, bu yasanın güvenlik seviyesini yükseltmediğini aksine zaten yeterince sorunla karşı karşıya olan polis için ek iş yarattığını belirterek, 'Teröre karşı mücadelede de bu yasanın az faydası olacak' dedi.

Bu yasanın amacının güvenliği sağlama değil, kamuya açık yerlerde insanlar arasındaki iletişimi iyileştirmek olduğunu yönündeki iddiaları da değerlendiren uzman, 'Hukuk devletinin görevi, kamuya açık yerlerde insanların nasıl birbiriyle konuşacağını belirleyen modelleri oluşturmak değil. Çünkü her bir sosyal sorun yasakların getirilmesiyle çözülemez. Aksine bu tür yasalar bir dizi soruna yol açıyor. Çünkü yasa, peçeyi kastetse de, ırkçılık suçlamalarından kaçınmak için yüzü kapatan unsurlar arasında genelde Asyalı turistlerin hijyen amaçlı taşıdığı respiratörler de yer aldı. Palyaço kostümlerine bile belli etkinlikler kapsamında izin veriliyor' yorumunda bulundu. 

Toplumun kendi yükümlülüklerinden birini polise yüklediğini ifade eden Leonhardmair, 'Kadınları özgürleştirmeye yönelik hiçbir reçete yok ve kadınların burkayı çıkaracağı koşulların yaratılması polisin değil toplumun görevi' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —