• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Avusturya`daki İslam yasası emsal oluyor

Avusturya`daki İslam yasası emsal oluyor

İslami dernekler ve camilerin yurt dışından finanse edilmesini yasaklayan Avusturya İslam yasası Almanya`da da tartışma konusu oldu.

Federal hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi`nin (CDU) Yönetim Kurulu üyesi Jens Spahn, Almanya`da İslami kuruluşlara daha sıkı denetim getirilmesi gerektiğini savundu.

Spahn, Bild gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan demecinde, 'Avusturya`da yürürlüğe giden İslam Yasası`nın ders alınacak birçok yönünün bulunduğunu' söyledi.

Jens Spahn, 'Almanya`da da orta vadede İslami dernek ve camilerin yurt dışından finanse edilmesini yasalarla önlemek, İslami kuruluşlarla iyi ve alternatif finansman imkânlarını tartışmak gerekiyor' diye konuştu.

İmamlar artık Avusturya`da yetişecek

Avusturya yüz yıl önce çıkarılan İslam yasasını günün şartlarına adapte etmek için üç yıl önce yeni bir taslak üzerinde çalışma başlatmıştı.

Yasa, Avusturya`daki Müslümanların toplumdaki hukuki konumlarını belirliyor. Çoğunluğu Boşnak ve Türk olmak üzere Avusturya`da yaklaşık 600 bin Müslüman yaşıyor.

İmamlar artık Avusturya`da eğitilecek. Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, 'Almanca bilen ve Avusturya`da yetişmiş din adamlarına ihtiyacımız var. Ülkemizi ve kültürümüzü tanıdığı için Avusturya`daki Müslüman gençlerin problemlerine vakıf olan din adamları istiyoruz' açıklamasını yapmıştı.

 



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor