• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Avusturya´ya, İkinci Dünya Savaşı ittifakını canlandırma eleştirisi

Avusturya´ya, İkinci Dünya Savaşı ittifakını canlandırma eleştirisi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yasadışı göçle mücadele etmek için Almanya ve İtalya ile birlikte ‘gönüllü ekseni´ oluşturmak istediklerini söyledi. Kurz´un, İkinci Dünya Savaşı´ndaki Nazi Almanyası´nın başını çektiği b

 

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile Berlin´de görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Avusturya lideri Kurz, AB sınırlarını yasadışı göçe karşı korumak için Roma, Viyana ve Berlin arasındaki işbirliğinin artmasını istediğini söyledi.

´EKSEN´ VURGUSU 

'Bize göre, yasadışı göçle mücadele için bir ‘gönüllü eksenine´ gereksinimimiz var' ifadelerini kullanan Kurz, şöyle devam etti: 'Roma, Viyana ve Berlin arasında geliştirmek istediğimiz iyi işbirliği beni mutlu ediyor. Zira bu, Avrupa´ya yasadışı göçün azaltılmasına yardım edecek mantıklı bir işbirliğine işaret ediyor.'

Diğer taraftan Kurz´un, yasadışı göçün engellenmesi için oluşturmak istedikleri işbirliği üçgeninden bahsederken ‘eksen´ kelimesini kullanması, eleştirilmesine neden oldu. Zira ‘eksen´ (mihver) kelimesi, İkinci Dünya Savaşı´nda, Avusturya´nın o dönem parçası olduğu Nazi Almanyası ile İtalya ve Japonya arasındaki ittifakı (Mihver devletleri) anımsattı.

YARDIM GEMİSİ AKDENİZ´DE BEKLETİLİYOR

Bu arada Kurz´un bu açıklamaları, İtalya ve Malta´nın kabul etmemesi nedeniyle çocuklar ve bebek bekleyen kadınlar da dahil olmak üzere 629 göçmeni taşıyan bir yardım gemisinin Akdeniz´de bekletilmesini izliyor.

Aquaris isimli gemideki yardım yetkililer, gemideki su ve yiyeceklerin sadece 2-3 gün için yeterli olacağını açıklarken, Akdeniz´deki gergin bekleyiş İspanya´nın gemiyi limanına kabul etmesiyle sona ermişti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor