Tarih: 11.01.2017 18:49

Ay´la ilgili komplo teorilerine Ruslar son verebilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e konuşan Rus uzay meraklısı Vitaliy Yegorov, projesinin ayrıntılarını anlattı. Kişisel blogunda ve sosyal medyada 4 yıldır uzayla ilgili yazılar yazdığını belirten Yegerov, bu süre zarfında uzayla ilgilenen 1 buçuk milyon takipçi topladığını söyledi.

Projesi ile tüm dünyanın ilgisini çekmek istediğini kaydeden Rus girişimci, bu sayede Ay´a gerçekten iniş yapılıp yapılmadığı ya da bazı iniş öykülerinin gerçek olup olmadığı yönündeki teorilere de son vermek istiyor. Yegorov ve ekibinin Ay´a göndereceği mikro uydu, yüzeydeki ‘insan yapımı´ izlerin fotoğraflarını çekecek.

‘PROJE İLE OBJEKTİF VERİ EDİNİLECEK´

İnsanların Ay´a gerçekten ayak basıp basmadığının hâlâ medya ve internette tartışıldığını vurgulayan Yegorov “Bu tartışmalarla karşılaşan ve akıllarında soru işareti olan herkesin projemle ilgileneceğini düşünüyorum. Ay´a ayak basıldığı konusunda benim hiçbir şüphem yok, ancak Ay´a fırlatmayı planladığımız bu uydu objektif veriler toplayacak” dedi.

Projede Rusya´dan genç mühendisler ve gönüllülerin yer alacağını ve her şeyin yolunda gitmesi durumunda fırlatma işleminin 2020´de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Yegorov, bu görevi gerçekleştirebilmek için 20-30 milyon doların gerektiğini sözlerine ekledi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —