Tarih: 23.03.2021 08:57

AYM´nin Osman Kavala hakkındaki ´hak ihlali yok´ kararı Resmi Gazete´de

Facebook Twitter Linked-in

 

AYM Genel Kurulu´nun, Osman Kavala´nın bireysel başvurusunda, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete´de yayınlandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davada tahliyesi ve beraatine karar verildikten sonra başka suçlamadan tutuklanan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala´nın bireysel başvurusunda, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine hükmetmişti. 29 Aralık 2020 tarihli karar, Resmi Gazete´de gerekçeli olarak yayınlandı.

Osman Kavala, daha önce ´tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği´ iddiasıyla Anayasa Mahkemesi´ne başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, 15 Aralık´taki gündem toplantısında, başvurunun Genel Kurula sevkine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Osman Kavala´nın bireysel başvurusunu geçen yılın aralık ayında yapılan gündem toplantısında ele almıştı.

Genel Kurul, Kavala´nın Anayasa´nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine karar vermişti. Kararın 7 üyeye karşı 8 üyenin oy çokluğuyla alındığı öğrenilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —