Tarih: 03.07.2019 10:34

´BAE Başbakanı el Maktum´un eşi Prenses Haya İngiltere´ye sığındı´

Facebook Twitter Linked-in

 

BBC´nin haberine göre, 69 yaşındaki Al Maktum´un 6 eşinden biri olan 45 yaşındaki Prenses Haya geçtiğimiz aylarda iltica başvurusunda bulunmak için kaçtığı Almanya´dan sonra Londra´ya geçti ve burada saklanıyor. 

Habere göre Ürdün kökenli ve İngiltere eğitimli Haya, kentin merkezindeki Kensington Sarayı Bahçeleri bölgesinde 85 milyon (605 milyon TL) sterlin değerindeki bir evde yaşıyor.

Haberde Haya´nın kocasından kaçmasının arkasında, Emir´in BAE´den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latifa´nın yaşadıklarının arka planını öğrenmesinin bulunduğu iddia edildi. 

Prensesin ´yakın çevresine´ dayandırılan habere göre, Latifa´nın geri getirilişine ilişkin yeni bilgilere ulaşan Haya, kendisini güvende hissetmediği ülkeden kaçma kararı aldı. Haya´nın Londra´da BAE tarafından ´kaçırılma´ korkusu içinde yaşadığı iddia edildi.

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKABİLİR

BAE´nin, Haya´nın iadesini istemesi halinde İngiltere ile bu ülke arasında diplomatik bir kriz yaşanabileceği belirtiliyor. Haya´nın da böyle bir talep karşısında İngiliz Yüksek Mahkemesi´nde hakkını aramaya hazırlandığı iddia ediliyor. 

Ürdün Kralı Abdullah´ın da yarı kız kardeşi olan Haya´nın, bu ülke ile BAE arasında da sorun çıkarması ihtimali bulunuyor. 

Al Maktum´un geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı kendisine ait bir şiirde, bir kadının ´ihanetine uğradığı´ anlamına gelen mısralar yer alması da Haya´nın kaçışına gönderme olarak yorumlanmıştı.

Al Maktum´un kızı Latifa, bir Fransızın yardımıyla geçen yıl ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmış ve geri götürülmüştü. Dünya çapında pek çok insan hakları savunucusu, Latifa´nın kendi iradesine aykırı olarak ülkeye götürüldüğünü ve bunun bir ´kaçırılma´ olduğunu iddia etmişti.

Al Maktum´un 3 eşinden 23 çocuğu bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —