Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını, ‘uluslararası hukukun orman hukukuna karşı zaferi´ olarak nitelendirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri´nden sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Mısır ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz´deki deniz sınırlarının belirlenmesine ilişkin münhasır ekonomik bölge anlaşmasını ‘uluslararası hukukun orman hukukuna karşı zaferi´ olarak nitelendirdi.
Gargaş, Twitter hesabından şunları yazdı: 'Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir. Uluslararası hukuk sistemi, devletler arasındaki ilişkileri yöneten ve güvenlik ve barışı sağlayan sağlam bir temeldir. Uygar ülkeler, uluslararası ilişkileri düzenleyen temeller nedeniyle siyasi ihlalleri meşrulaştıramazlar.”
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam