Tarih: 16.01.2018 11:52

´BAE´de alıkonulan Şeyh Abdullah hastanede´

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşik Arap Emirlikleri´nin (BAE) başkenti Abu Dabi´de alıkonulduğu iddialarıyla gündeme gelen Katar´da iktidardaki El Sani ailesi üyelerinden Şeyh Abdullah bin Ali´nin, BAE´de hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Durumu hakkında bilgi vermeyen kardeş Şeyh Halid, 'Bana şahsi olarak gelen bilgilerde çelişkiler var. Bazen Suudi Arabistan´a sınır dışı edileceği bazen de istediği yere gitmesine izin verileceğine dair malumatlar ulaşıyor. Bu sabah, Şeyh Abdullah´ın kendi talebi üzerine İngiltere´ye gitmesine izin verileceğini ilettiler. Ancak daha sonra pasaportunun İngiltere´ye gitmesine uygun olmadığını, Katar tarafından arandığını haber verdiler. Bu doğru değil' ifadelerini kullandı. 

Kardeşine iki kızının eşlik ettiğini kaydeden Şeyh Halid, 'Ona, ´kızlarının gitmesine izin vereceğiz. Ancak sen burada kalacaksın´ demişler. Şeyh Abdullah da bu duruma karşı çıkmış. Bu sabah, yaşanan olaylar ve üzerindeki baskılar nedeniyle yorgun düştüğünü ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Sağlık durumu şu an stabil. Şeyh Abdullah´ın, doktorun uygun görmesi halinde ülkeden ayrılmasına izin vereceklerini vaat etmişler' dedi.

Şeyh Abdullah, dün Al Jazeera kanalında yayınlanan bir video kaydında, ´Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid tarafından misafir edildikten sonra alıkonulduğunu´ söylemişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —