• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

BAE´nin ABD Büyükelçisi´nden Suudi Arabistan´a: Bütün ülke kafayı yemiş

BAE´nin ABD Büyükelçisi´nden Suudi Arabistan´a: Bütün ülke kafayı yemiş

Birleşik Arap Emirlikleri´nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yousef el Otaib´nın e-postalarının sızdırılmasıyla, büyükelçinin Suudi Arabistan ile ilgili sert yorumları ortaya çıktı.

 

Otaib´in Middle East Eye tarafından yayımlanan sızdırılan e postalarında, Suudi Arabistan yönetimini kastederek küfürlü bir ifadeyle ‘bütün ülke kafayı yemiş´ dediği görüldü. GlobalLeaks adlı hacker grup tarafından sızdırılan e postalarda Otaib´in kişisel yazışmaları mevcut. 

‘SON DERECE APTALLAR´

Otaib, Mısırlı eşi Abeer Shoukry´e gönderdiği bir e postada Suudi Arabistan´ın kırmızı güllerin satışının yasaklanmasıyla ilgili şu yorumda bulunuyor: 

'Son derece aptallar. Eminim kırmızı güller artık karaborsada fahiş fiyatlara satılacak. Bari kalp şeklindeki çikolataları da yasaklasınlar'

‘SONUNDA BİR UMUT GÖRDÜK´

Otaib´in Riyad´ın geleneksel yönetimini sert sözlerle eleştirmesine rağmen yeni veliaht prensten umutlu olduğu görünüyor. Sızan bir diğer belgede, Otaib´in Suudi Arabistan´ın yeni veliaht prensi Muhammed bin Selman´ı Suudi Arabistan´ın  umudu olarak yorumladığı görülüyor. Otaib New York Times´da köşe yazarı olan Tom Friedman´a şöyle yazıyor: 
'Muhammed bin Selman ile birlikte gerçek bir değişimin geldiğini görüyoruz. Bu yüzden heyecanlıyız. Sonunda bir umut gördük ve başarmak zorundayız'

Birleşik Arap Emirlikleri´nin Suudi Arabistan ile kötü bir mazisi olduğunu düşünen Otaib ilişkileri düzeltmek için yeni Suudi Arabistan veliaht prensini fırsat olarak görüyor. Otaib, bu dönemin Birleşik Arap Emirlikleri açısından Suudi Arabistan yönetimini etkilemek için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtiyor. 

​BU SIZINTI İLK DEĞİL

Yousef Al Otaib´in ele geçirilen mailleri daha önce de sızdırılmıştı. Middle East Eye´ın yayımladığı e postalar, Suudi Arabistan´ın yeni Veliaht Prensi Muhammed bin Salman´ın kendi başlattığı Yemen savaşını bitirmek istediğini ortaya çıkarmıştı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor