• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Bakan adayının ´terör planı´ basına yakalandı

Bakan adayının ´terör planı´ basına yakalandı

ABD´nin seçilmiş başkanı Donald Trump´ın İç Güvenlik Bakanı adayı Kris Kobach´ın ´Terörle Mücadele Planı´ AP ajansının fotoğrafçısına yakalandı. Planda Meksika sınırına duvar örülmesi, sert güvenlik incelemeleri ve Suriyeli

 

Trump´ın kabinesinde İç Güvenlik Bakanı olarak yer alması beklenen Kansas Eyaleti Dışişleri Bakanı Kobach, pazar günü New Jersey´deki golf kulübünde bir araya geldiği yeni Başkan ile konuşacakları planı şeffaf bir dosyada yanında taşıdı.

İkili, basına poz verirken, AP fotoğrafçısının çektiği fotoğraflarda Kobach´ın elindeki kağıtlarda neler yazıldığı açıkça görüldü.

PLAN, GÖÇMENLİK VE SINIR GÜVENLİĞİNDE SERT ÖNLEMLER İÇERİYOR

​'İç Güvenlik Bakanlığı. Kobach´ın ilk 365 gün için stratejik planı' başlıklı belgede yer alan bazı unsurlar şöyle: — 11 Eylül saldırılarından sonra devreye giren ve 2011´de kaldırılan ABD´den giriş ve çıkışlarla ilgili olan ´Ulusal Güvenlik Giriş-Çıkış Kayıt Sistemi ‘nin yenilenerek devreye sokulması ve ´yüksek riskli bölgelerden gelen kişilerin sıkı takip edilmesi´

— Yüksek risk taşıyan kişilere yönelik güvenlik soruşturmalarında ´şeriata bakış, kadın haklarına bakış, ABD anayasasına bakış gibi´ sorular yöneltilecek.

— Meksika duvarı hızla inşa edilecek.

— Suriye´den mülteci alımı sıfıra indirilecek.

KOBACH, SERT GÖÇMEN POLİTİKASI İLE BİLİNİYOR

Trump´ın geçiş ekibinden pazar günü yapılan açıklamada Kobach ile seçilmiş başkanın ´sınır güvenliği, uluslararası terörizm ve federeal bürokrasiyi yenileme´ konularını ele aldığını duyuruldu. Kobach, Eski Başkan George W. Bush dönemindeki 11 Eylül Saldırısı´nın ardından 2002´de başlatılan ve 2011´de kaldırılan  ´Ulusal Güvenlik Giriş-Çıkış Kayıt Sistemi´ nin yaratıcılarından biri ve birçok eyalet için sert göçmen politikaları uygulanmasının taraftarlığını yapması ile tanınıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı´nın verilerine göre ABD geçen yıl ülkeye 12.587 Suriyeli sığınmacı aldı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor