• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Bakan Albayrak: Temizlik çerçevesinde yeni bir döneme gidiyoruz

Bakan Albayrak: Temizlik çerçevesinde yeni bir döneme gidiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, FETÖ´yle mücadeleye değindiği konuşmasında 'Bundan sonra sonuna kadar temizlik çerçevesinde yeni bir döneme gidiyoruz' dedi.

 

Albayrak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hasan Kalyoncu Üniversitesi´nin Türkiye´deki sıradan üniversitelerden biri olmadığını belirterek, 'Üniversite, üniversiteye adını veren, ismiyle müsemma, yüzde yüz milli bir şahsın ismini taşıyan Türkiye´deki ender ve kıymetli üniversitelerden bir tanesi' ifadesini kullandı.

Bakan Berat Albayrak, son 1 yıldır deşifre olan 2 yapı bulunduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: '40 yıl boyunca yatırım yapmış birileri. Ama elhamdülillah son 1 yıldır 40 yıllık yatırım sonunda birilerinin beklediği netice değil, gerçek resmin ortaya çıkmasıyla ifşa olan iki büyük örgüt var ve bunun birilerinde oluşturduğu büyük bir şaşkınlık var. Bu çerçevede bir tarafta PKK, diğer tarafta FETÖ yapılanması, bu ülkeye çok büyük zarar verdi. Nesillere, topluma çok büyük zarar verdi. Bunu bir kere hiç unutmayacağız.

Özellikle nesillerimize. Ne diyordu birileri ´Altın nesil, altın nesil´. O altın nesil, hain nesil çıktı. Yurtdışındaki seyahatlerde hep şunu söyledim, yabancı muhataplara, olayın vahametini anlatmak için. Dedim ki ´Siz bu yapının ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunun farkında değilsiniz. Bu yapı İŞİD/DAEŞ artık ne isim veriyorsanız çok daha tehlikeli´. Bir tarafta eğitimsiz 13-15 yaşında dünya ufkunu kaybetmiş, annesini, babası, vatanını kaybetmiş, biçare, çaresiz bireylerin aklını çelerek, sözde sahte cennet vaat ederek ikna edip, bombalar bağlayarak patlatan bir yapı, diğer tarafta bir kısmı IQ´su benden daha çok, eğitimi daha yüksek, kendini geliştirmiş. İçinde profesörler var, paşalar, hakimler, savcılar var. Müthiş bir ihanet şebekesi. Aklını bir beşere teslim etmiş, onun aklıyla hareket eden bir yapı. Müthiş tehlikeli bir yapı. Bu yapı gelin görün ki Amerika´da 200´den fazla, dünyada 170 ülkeden fazlaya ulaşmış, insanları, toplumları zehirlemeye devam ediyor. O zaman bu konu Türkiye´den daha fazla buraların sorunu. Artık DAEŞ´le, İŞİD ile mücadele edeceğim derken birileri önce dönüp kendi ülkesine baksın. Onlara bir dost tavsiyesi diye her yerde ifade ediyorum. Bu üslupla deyince de gözler yuvalarından fırlıyor. Bundan sonra sonuna kadar temizlik çerçevesinde yeni bir döneme gidiyoruz.'




22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor