Tarih: 19.08.2020 10:54

Bakan Çavuşoğlu, Venezüella Devlet Başkanı Maduro ile bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

Çavuşoğlu, diplomatik ilişkilerin 70. yılında ikili iş birliğini görüşmek ve anlaşmalar imzalamak üzere bulunduğu Venezüella´da Devlet Başkanı Maduro ile bir araya geldi.

Görüşmede, Çavuşoğlu, Maduro´ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkiye davetini 'Sayın Cumhurbaşkanımız pandemiden sonra en kısa zamanda sizi Türkiye´de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacak.' sözleriyle iletti.

Venezüella´daki görüşmelerinin çok faydalı geçtiğini ve iki ülke arasında çok iyi anlaşmalar imzalandığını da vurgulayan Çavuşoğlu, 'Türkiye, sadece pandemi zamanında değil her zaman Venezüella´nın ve Venezuela halkının yanındadır' diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, Venezüella Devlet Başkanı Başyardımcısı Delcy Rodriguez ile de bir araya geldi.

Türkiye ile Venezüella arasında 4 anlaşma imzalandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella ziyareti çerçevesinde Türkiye ile Venezüella arasındaki 4 anlaşmaya imza attı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezüella ziyareti kapsamında başkent Karakas´ta mevkidaşı Jorge Arreaza ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından müzakereleri tamamlanan bazı anlaşmaları imzaladı. Bu kapsamda Türkiye ve Venezüella arasında kültür, arşivler ve Türk kürsüsü konularında 4 anlaşmaya imza atıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —