Tarih: 20.05.2022 09:27

Bakan Çavuşoğlu´ndan Ermenistan açıklaması: Yönetim baskı altında!

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin New York kentinde Azerbaycanlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan´daki yönetim, içerdeki radikaller ve dışarıdaki diaspora tarafından baskı altında” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çatısı altında ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu´na katılmak için geldiği ABD´nin New York kentinde Azerbaycanlı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin Ermenistan Dışişleri Bakanlığı´nın Azerbaycan´dan sınırların belirlenmesi için görüşme talebinde bulunduğunu ve Azerbaycan´ın bu talebi kabul etmesine rağmen Ermenistan´ın bu görüşmeni sonradan iptal etmesinin barış sürecini nasıl etkileyeceği sorusuna cevap veren Çavuşoğlu, Azerbaycan´ın Ermenistan´a kapsamlı bir bana barış anlaşması teklifinde bulunduğunu belirterek, “Azerbaycan´ın elde ettiği zaferden sonra Azerbaycan barış istediğini ve bölgede huzur istediğini gösterdi. Ermenistan´a kapsamlı bir barış anlaşması teklifinde bulunmuştur. Daha sonra sınırların belirlenmesi için de ortak bir komisyonun kurulması da gündeme gelmiştir. Brüksel´de yapılan toplantılarda bu konularda anlaşmaya varıldı, ortak bir hudut komisyonu kuruldu ve kapsamlı barış anlaşması müzakerelerini dışişleri bakanları yürütsün dediler” dedi

Türkiye´nin Azerbaycan ve Ermenistan´ın olumlu yönde attıkları adımlardan mutlu olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Biz de mutlu olduk memnun olduk. Ayrıca Azerbaycan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmeleri de destekliyor. Buda olumlu bir şey. Ermenistan´ın da tabi bu iyi tarafı yaklaşımlara olumlu cevap vermesi gerektiğini her zaman söylüyor ve teşvik de ediyoruz. Görüyoruz ki, Ermenistan´daki yönetim, içerdeki radikaller ve dışarıdaki diaspora tarafından baskı altında. Daha önce de sadece Blinken değil diğer muhataplarımıza da Ermenistan´ın bu doğrultuda daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledik. Görüşmemizde de söyledik. Türkiye´nin ve Azerbaycan´ın barış istediğini, bölgenin istikrar için iyi niyetini ortaya koyduğunu bir kere daha hatırlattık” ifadelerini kullandı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —