Tarih: 02.10.2016 10:48

Bakan Çelik: Türkiye´den Rusya´ya tarım heyeti gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, TBMM´nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda aralarında Sputnik´in de bulunduğu bir grup gazeteciyle sohbet etti.

Çelik, tarım sektörü açısından Rusya ile devam eden görüşmelerle ilgili soru üzerine, konuyla ilgili Türkiye´den teknik bir heyetin bu hafta içerisinde Rusya´ya gideceğini söyledi. Rusya´dan da Türkiye´ye teknik heyetlerin geldiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

´KAPILAR AÇILDI AMA İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ´

'İlişkilerimizin iyi olmadığı dönemde, Nisan ayında da teknik heyetler gelip gittiler. Yani iletişimimizi sürdürdük. Şimdi tabi şu an itibariyle Rusya´nın ürünlerin teminiyle ilgili bağlantıları var. Bu bir nekahat dönemi, kapılar açıldı ama ürünün nakliyle, ihracıyla ilgili istediğimiz noktada olmadığımızı söyleyebiliriz. Ben inanıyorum, bir ay içerisinde, şu son teknik heyetlerin gidip gelişleriyle beraber Rusya´yla ilişkilerimiz eskisinden daha iyi olacaK.'

WRUSYA´NIN DA TÜRKİYE´DEN İSTEKLERİ VARW

Çelik, görüşmelerin içeriğine ilişkin sorular üzerine de, 'Onların bizden bazı talepleri var. Gerekli sağlık, denetim testleri, tahlilleri var. Bunları masa başında konuşacağız' dedi.

´TKAÇEV İLE SOÇİ´DE GÖRÜŞECEĞİZ´

Önümüzdeki ay Rus mevkidaşı Tkaçev ile bir görüşme yapmayı planladıklarını da vurgulayan Çelik, 'Yanılmıyorsam kasım ayında Soçi´de Rus Tarım Bakanı ile bir fuarda bir araya geleceği. Orada daha ayrıntılı bir şekilde start vereceğimiz bir noktaya gelmiş oluruz.' dedi.

´BİRKAÇ AYLIK BİR GEÇİŞ DÖNEMİ YAŞANACAK´

Bakan Çelik, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz döneminde Rusya´nın başka bağlantılar kurduğunu ifade ederek, 'Böyle bir geçiş dönemi var. Yalnız tarım ürünleri değil, diğer alanlardaki sıkıntıların da giderilmesinde birkaç aylık bir geçiş süreci yaşanacak' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —