Tarih: 30.08.2016 20:42

Bakan Çelik´ten AB´ye: Türkiye´ye mesajlar göndermeyi bırakıp asıl ajandanıza odaklanın

Facebook Twitter Linked-in

 

Çelik, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, Hahn´ın Almanya´nın Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamaya ilişkin, 'Kimse Avrupa´nın geleceğine giden yolda aynı gemide olduğumuzu unutmamalı' dedi. 

Türkiye´nin kendi ulusal bütçesinden mülteciler için 20 milyar dolardan fazla harcama yaptığının altını çizen Çelik, AB´nin ise 29 Kasım 2015´ten bu yana sadece 106 milyon euro harcadığına dikkati çekti.

Çelik, AB´nin söz verdiği 3 milyar euro içinde 106 milyon euro´nun çok fazla olmadığını, Türkiye´nin 20 milyar dolarlık harcamasının yanında ise ´hiçbir şey´ olmadığını kaydetti.

Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bu para mültecilere gidiyor, Türkiye´ye değil. Türkiye satın alınamaz. Türkiye´ye basın üzerinden mesajlar göndermeyi bırakıp, asıl müşterek fiili ajandamıza odaklanmanızı öneririm: değerler, vize ve göç gibi.'

​Türkiye´yle konuşurken Avrupa´nın değerlerine dayalı bir dil kullanılması gerektiğini belirten Çelik, Türkiye´yle bunun dışındaki bir tarzda konuşmanın doğru olmadığını kaydetti.

​Hahn, Handelsblatt gazetesine Geri Kabul Anlaşması´yla vize serbestisini ayrı değerlendirmek gerektiğini ve Türkiye´nin AB´nin mülteciler için sağladığı mali kaynaktan vazgeçmek istemeyeceğini söylemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —