• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Bakan duyurdu: Paralı askerler deniz yoluyla Venezüella´ya sızma girişiminde bulundu

Bakan duyurdu: Paralı askerler deniz yoluyla Venezüella´ya sızma girişiminde bulundu

Venezüella, bir grup paralı askerin deniz yoluyla ülkeye sızma girişiminde bulunduğunu, bu girişimin engellendiğini duyurdu. Kolombiya´dan geldikleri belirtilen paralı askerlerin ülkede terör saldırıları gerçekleştirmeyi ve hükümet yetk

Venezüella, bir grup paralı askerin deniz yoluyla ülkeye sızma girişiminde bulunduğunu, bu girişimin engellendiğini duyurdu. Kolombiya´dan geldikleri belirtilen paralı askerlerin ülkede terör saldırıları gerçekleştirmeyi ve hükümet yetkililerine suikast düzenlemeyi amaçladığı öne sürüldü.

Venezüella İçiçleri Bakanı Nestor Reverol, bir grup paralı askerin, başkent Caracas´ın kuzeyindeki La Guaira limanından ülkeye girmeye çalışırken tespit edildiğini açıkladı. Reverol, ‘başka bir darbe girişimi için yapılan hazırlıkların bir parçasıydı´ yorumunu yaptı.

Reverol, operasyona dair kareleri de Instagram hesabından paylaştı.


Instagram Linki

https://www.instagram.com/p/B_upH3wJhRQ/?utm_source=ig_embed

 

Ülkeye sürat tekneleriyle sızmaya çalışan paralı askerlerin, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyon sonucu engellendiği belirtildi. Askerlerden altısının öldürüldüğünü, ikisinin tutuklandığını kaydetti. Ayrıca teknelerin yanı sıra altı kamyonete; saldırı silahlarına, makineli tüfeklere ve çok sayıda mühimmata el konduğu duyuruldu. Nestor Reverol, soruşturmanın sürdüğünü belirtti ve ‘daha fazla tutuklama´ olabileceğini söyledi.

Paralı askerlerin, bazı üst düzey hükümet görevlilerine suikast düzenlemek, terör saldırıları gerçekleştirmek amacıyla Venezüella´ya geldikleri öne sürüldü. Reverol, net bir şekilde bir ülkeyi suçlamasa da, askerlerin Kolombiya´dan geldiklerini vurguladı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, ABD ve Kolombiya´nın ´ülkesine yönelik komplo planları kurduğunu´ söylemişti.

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor