• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Bakan Zeybekci´den Rusya´ya ihracat açıklaması: Üzümde 1-2 güne, sebze-meyvede 1-2 haftaya çözüme gideceğiz

Bakan Zeybekci´den Rusya´ya ihracat açıklaması: Üzümde 1-2 güne, sebze-meyvede 1-2 haftaya çözüme gideceğiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Rusya ile birbirimize rakip olamayız birbirimizi tamamlayıcıyız. Yaş üzümde 1-2 güne, sebze-meyvede 1-2 haftaya çözüme gideceğiz' dedi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci NTV canlı yayınında Melda Yücel Kocaalp´n sorularını yanıtladı. Zeybekci özetle şöyle konuştu:

´KURUN NEREDE OLACAĞINI PİYASA BELİRLER´

Dolar/TL´nin olduğu yer spekülatif. 15 Temmuz´dan sonra MB piyasaya müdahale etmedi. Kurla oynayanların kendi eli yanacak. Merkez Bankası piyasalara müdahale etmemeli. PETROL FİYATLARI Petrol fiyatları 40 dolar seviyesinde dengelenir. OVP´de en kötü senaryoya göre hesap yaptık.

´FITCH TÜRKİYE´Yİ OBJEKTİF KRİTERLERE GÖRE DEĞERLENDİRSE İYİ OLUR´

Türkiye´nin ne yapacağı önemli. 2003 yılı mayıs ayından itibaren Türkiye´ye yatırım yapılabilir not verildi. Fitch Türkiye´yi objektif kriterlere göre değerlendirirse iyi olur.

´RUSYA KRİTİK BİR ORTAK´

Rusya ile birbirimize rakip olamayız birbirimizi tamamlayıcıyız. Yaş üzümde 1-2 güne, sebze-meyvede 1-2 haftaya çözüme gideceğiz.

´KREDİ KARTI TAKSİT SAYISI ARTTI´

Vatandaş tasarruf yaparak harcasın. Kontrollü bir şekilde tüketmemiz gerekiyor. Tüketerek büyümemiz gerekiyor. İhracatın büyümeye katkısı şu an eksi vaziyette. İhracatçıya teşvik ve destek vereceğiz. © AA/ İSA TERLİ Novak ve Zeybekci KEK protokolünü imzaladı

ZEYBEKCİ:´HEMEN BUGÜNDEN İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİZ ÇÜNKÜ ÜZÜMDE SEZONUN SONUNDAYIZ´ DEDİK

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya-Türkiye Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 14. Dönem Toplantısı´nda KEK protokolünü imzalamıştı. Zeybekci, Türkiye ile Rusya arasında ticaret ve ekonomide engellerin olmadığı bir coğrafya yaratmayı hedeflediklerini söylemişti.

İki ülkenin devlet başkanlarının ortak görüşmelerinde de dile getirildiği gibi yaş sebze ve meyvenin önündeki sadece meyve grubunu kapsayan bölümde engellerin kaldırıldığını ve hızlı bir şekilde ticaretin devam edeceğini ifade eden Zeybekci, şunları anlatmıştı:

'Yaş sebze ile ilgili bölümlerde görüşmeler devam ediyor. Bununla ilgili de teknik anlamda hızlı mesafeler kat edeceğiz. Ben değerli dostumdan özellikle bir talepte bulundum. Meyve grubunun içinde listede yaş üzümün olmadığını gördük. Kendisi döner dönmez bununla ilgileneceğini söyledi ama biz ´hemen bugünden ilgilenirseniz seviniriz çünkü üzümde sezonun sonundayız´ dedik. Ben kendisine şimdiden teşekkür ediyorum.'

 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor