Tarih: 17.06.2015 14:39

Bakü... Politika Sporun Dışında

Facebook Twitter Linked-in

 

Kira Latuhina

Vladimir Putin, iki günlük Bakü ziyareti sırasında Avrupa Oyunlarının açılış törenine katıldı ve Rusya takımıyla görüştü. Ayrıca Devlet Başkanı, Türkiye ve Azerbaycan liderleriyle görüştü.

Vladimir Putin, Rusya Günü vesilesiyle Moskova’da düzenlenen törenden sonra Avrupa Oyunlarının açılış törenine katılmak üzere Bakü’ye gitti. Devlet Başkanı, VIP tribününde Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach’ın yanına oturdu.

Rusya ve Türkiye Devlet Başkanları, cumartesi günü yapılan görüşmesine sporla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, töreni 'muhteşem' olarak nitelendirerek adının Avrupa Oyunları olmasına rağmen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerinin gelmemesine dikkati çekti.

Putin: “Bütün AB`yi, aday ülke Türkiye temsil etti.” dedi. Putin de açılış törenini beğendi ve töreni “çok güzel ve parlak” olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanları, sporculara başarılar diledikten sonra heyetlerin katılımıyla yapılan görüşmelere basına kapalı bir şekilde devam etmeyi tercih etti. Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, görüşmelerinde hangi konuların ele alındığını gazetecilere anlattı. Enerji diyaloğu çerçevesinde “Türk Akımı” projesi ve “Akkuyu” nükleer santralinin inşaatı ele alınmıştı. Devlet Başkanları, ticari ve ekonomik iş birliği sorunları dâhil olmak üzere, ikili ilişkilerin bütün alanlarındaki sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. 2014 yılında kriz nedeniyle ticaret hacminin düşmesine rağmen genel olarak ilişkilerin olumlu geliştiği kaydedildi. Peskov: “İki tarafın, ilan edilen ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmaya yönelik stratejik hedeften vazgeçmediği doğrulandı” dedi. Türkiye, Rusya’nın dış ticari ortaklarının arasında 5. sırada yer alıyor. ( Rusya, Rg.ru – 15 Haziran 2015 )

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —