Tarih: 07.09.2017 10:55

Bangladeş, Myanmar´ın ´sınıra mayın döşemesini´ protesto etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Bangladeş, Myanmar´ın Dakka Maslahatgüzarı Aung Myint´i, Dışişleri Bakanlığa çağırarak protesto notası verdi. 

Yerel basındaki haberlere göre, Bangladeş Dışişleri Bakanlığı´nın Güneydoğu Asya Kanadı Şefi Manjurul Kerim Khan Chowdhury tarafından Maslahatgüzar Aung Myint´e verilen notada, Bangladeş yönetimi, Arakan´da tırmanan şiddet olaylarından ve akabinde bu olaylardan etkilenen sivillerin canlarını kurtarmak için Bangladeş´e akın etmesinden dolayı derin endişe duyulduğunu ifade etti.

Myanmar´ın Dakka´daki maslahatgüzarı Aung Myint ve Chowdhury arasındaki görüşmede, Myanmar güvenlik güçlerinin Bangladeş sınırı yakınlarında mayın döşediğine dair gelen bilgilerden duyduğu endişe aktarıldı.

´BANGLADEŞ İÇİN ALTINDAN KALKILAMAZ EK BİR YÜK´

Myanmar yönetiminin, vatandaşlarının kendi ülkelerine geri dönmesi için acil önlemler almaya davet edildiği protesto notasında, 'Bu son insan akını, geçmişteki birçok şiddet olayları ve askeri operasyonlarda Myanmar´ı terk etmek zorunda kalan 400 bin Myanmar vatandaşına ev sahipliği yapan Bangladeş için altından kalkılamaz ek bir yüktür' ifadesine yer verildi.

Dakka yönetimi, notasında, Myanmar´dan, Arakan eyaletinin kuzeyinde devam eden şiddet olaylarının tırmanmasının önüne geçilmesini, Bangladeş´e olan insan akının durdurulması için acil ve etkili önlemler alınmasını ve ayrıca Myanmar yönetiminden bu eşi benzeri görülmemiş göç akının gerçek nedenine ilişkin açıklama yapmasını talep etti.

YARDIM ÖRGÜTLERİ SIĞINMACI AKINIYLA BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Diğer taraftan yardım örgütleri Bangladeş´e yönelik sığınmacı akınıyla başa çıkmaya çalışıyor. 

AP´nin aktardığına göre Uluslararası Göç Örgütü Bangladeş´e ulaşan 146 bin Arakanlı Müslüman için 18 milyon dolarlık dış yardım talebinde bulundu.

Sığınmacıların on binlercesi derme çatma kamplarda, binlercesi de iki sınır arasındaki insansız bölgede bulunuyor.

Birleşmiş Milletler´e bağlı ajanslar yeni gelen sığınmacılara gıda dağıtmaya başladıklarını, gelenlerin yüzde 80´inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktarıyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —