Tarih: 16.01.2018 22:51

Bannon, ´Rusya soruşturması´ kapsamında ifade vermeye çağrıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın seçim kampanyasını yürüten 3 kurmayının bir Rus avukat ile görüşmesi hakkında ´haince´ ifadesini kullanan eski Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon, ABD´de devam eden ´Rusya soruşturması´ kapsamında büyük jüri önünde ifade vermeye çağrıldı.

New York Times gazetesi, Robert Mueller´in yürüttüğü soruşturmada Bannon´un ifade vermeye çağrılmasının bir müzakere taktiği olabileceği yorumunu yaptı. Bu yoruma göre Mueller, Bannon´u Washington´daki ofisinde daha az resmi bir ortamda sorgusunu vermeye ikna etmeyi amaçlıyor olabilir.

​Soruşturmada şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, ABD Başkanı Trump´ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve yardımcısı Rick Gates ile Trump´ın kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, Özel Yetkili Savcı tarafından suçlanmıştı. Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort ile Gates ise suçlamaları reddetmişti.

ABD´de 8 Kasım 2016´daki Başkanlık seçimlerine Rusya´nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla Kongre bünyesinde yürütülen soruşturmaların yanı sıra Mayıs 20107´de Mueller de ayrı bir soruşturma başlatmıştı. 

Son olarak Donald Trump´ın eski kampanya menajeri Manafort, Rusya soruşturması kapsamında kendisini suçlayan Robert Mueller hakkında 'yetki sınırlarını aştığı' iddiasıyla dava açmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —