• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Bannon, ´Rusya soruşturması´ kapsamında ifade vermeye çağrıldı

Bannon, ´Rusya soruşturması´ kapsamında ifade vermeye çağrıldı

Beyaz Saray´ın eski başstratejisti Steven Bannon, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller´in yürüttüğü 'Rusya soruşturması' kapsamında büyük jüri önünde ifade vermeye çağrıldı. Bannon son olarak Michael Wolff´un ses getiren kitabındaki

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın seçim kampanyasını yürüten 3 kurmayının bir Rus avukat ile görüşmesi hakkında ´haince´ ifadesini kullanan eski Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon, ABD´de devam eden ´Rusya soruşturması´ kapsamında büyük jüri önünde ifade vermeye çağrıldı.

New York Times gazetesi, Robert Mueller´in yürüttüğü soruşturmada Bannon´un ifade vermeye çağrılmasının bir müzakere taktiği olabileceği yorumunu yaptı. Bu yoruma göre Mueller, Bannon´u Washington´daki ofisinde daha az resmi bir ortamda sorgusunu vermeye ikna etmeyi amaçlıyor olabilir.

​Soruşturmada şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, ABD Başkanı Trump´ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve yardımcısı Rick Gates ile Trump´ın kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, Özel Yetkili Savcı tarafından suçlanmıştı. Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort ile Gates ise suçlamaları reddetmişti.

ABD´de 8 Kasım 2016´daki Başkanlık seçimlerine Rusya´nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla Kongre bünyesinde yürütülen soruşturmaların yanı sıra Mayıs 20107´de Mueller de ayrı bir soruşturma başlatmıştı. 

Son olarak Donald Trump´ın eski kampanya menajeri Manafort, Rusya soruşturması kapsamında kendisini suçlayan Robert Mueller hakkında 'yetki sınırlarını aştığı' iddiasıyla dava açmıştı.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor